Diumenge 09 de juny 09:00am

Mapa Veure Aquí

3h30' - 4h30' de duració

02/15 places

Només queden 13 places.

Els Bufadors de Beví

Valoració d'Activitat

5 / 5

Dificultat d'Activitat

2 / 5

Medalla de l'activitat

L’excursió fins als Bufadors de Beví és una agradable, fresca i bonica ruta circular que ens acosta fins a aquest popular lloc de conte de fades. Els Bufadors són cavitats i escletxes de les roques per on corre l’aire a una temperatura diferent de l’exterior. En dies de vent es pot sentir els xiulets de l’aire passar entre les roques 🌬️. Això, i la molsa i fulles que hi ha, li donen un aspecte màgic i espectacular. Un itinerari curt i fàcil, apte per tots els públics i amb zones fresques 🧚‍♀️.

La ruta transcorre per una zona de pista entre mitjà de pastures i s’endinsa, per una sendera, dins del bosc. Situats a la Serra de Bufadors en el municipi de Santa Maria de Besora. Al ser una ruta circular la començarem pel sentit contrari: Serra dels Bufadors i Cingle, Bufadors i Pista 🌿🧭.

Començarem a pujar el turó dels Bufadors de Beví resseguint el cingle sense cap mena de perill. Cal tenir en compte que hi ha un balcó aeri que mostra unes vistes espectaculars del Castell de Santa Maria de Besora. EL sender continua amb pujades i baixades una mica pronunciades fins a arribar a una petita fageda. Ens endinsem en el bosc de les Fades; roques, fulles, molsa, xiulets de l’aire… i sobretot la Cova del Baró! Aquí cal portar frontal simplement per a fer una gran fotografia. Deixarem el canó i sortirem a buscar la pista que ens portarà fins al pàrquing. Aquesta pista passa enmig de camps i per sota del cingle dels Bufadors 🏞️🏰.

Es pot fer una extensió de la ruta per a veure unes baumes ben conservades i la cova de les tombes dita així, ja que es van trobar restes d’enterraments datats entre el 3000-2000 a. C 🏛️.

La Sherpa serà l’Iris Coma, veïna de Castellfollit. Li encanta l’esport en general, però sobretot el senderisme i la BTT. Ve amb moltes ganes de compartir experiències inoblidables amb gent com vosaltres 🥾📍.

L’excursió Els Bufadors de Beví és una ruta circular de 6,5 km amb 280 m de desnivell positiu i 280 m desnivell negatiu . L’activitat té una durada de 3h30’ – 4h30’, l’hora de finalització aproximada és a les 13.00. La durada de l’activitat inclou parades per a esmorzar, fer fotos, les explicacions i la caminada 💪.

Si vols compartir cotxe, podeu fer servir l’apartat de comentaris, poseu la informació més rellevant (punt des d’on sortiu, nombre de seients, telèfon, etc.). Compartir cotxe a part de ser més ecològic i millor per al planeta, és una manera de compartir despeses. (FreeAdventour no es pot involucrar per protecció de dades) 🚗.

Si abans de 24h de l’activitat no has rebut cap correu (comprovar la carpeta de spam) contacta amb nosaltres 📩.

Si vols veure altres activitats a la natura, pots tornar a l’inici 🔙.

Apunta’t

Reserva

Material Necessari

– Aigua gran i esmorzar (fruita, fruits secs, entrepà, etc.).

– Lot o frontal.

– Roba còmoda i calçat de muntanya (la temperatura oscil·larà entre més de 20° i menys de 35° aprox. segons les previsions).

– Capelina/paravents (recomanable, a la muntanya sempre és aconsellable portar-ne).

Creador de l’Activitat

1 Comment

  1. Iris

    Puc oferir 4 places de cotxe. Surto des de Torelló!

    Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *