Diumenge 28 d'abril 09:00 am

Mapa Veure Aquí

4-5 hores de duració

10/15 places

Només queden 05 places

Castellum Fractum i els Sants Metges

Valoració d'Activitat

5 / 5

Dificultat d'Activitat

1 / 5

Medalla de l'activitat

🏰 Ruta sociocultural circular en la zona de Sant Julià de Ramis, on podrem gaudir de la naturalesa i història d’aquesta bonica zona prop del riu Ter. En l’excursió Castellum Fractum i els Sants Metges veurem la cova de les Goges, el poble íber dels Sants Metges, el Castellum Fractum i tot embolicat en ambient molt típic de la zona 🏞️.

🌸 Durant el primer tram, acompanyarem el riu Ter a la nostra dreta aprenent sobre la fauna i formació del congost de Campdorà a causa de la sedimentació del riu. Llavors, entrarem a la Cova de les Goges on van ser trobats diferents objectes de caçadors 17.000 anys abans de crist, la qual podem travessar-la fàcilment 🧚‍♀️.

💒 A continuació, continuarem per una esplanada preciosa on ens quedarà les ruïnes de l’antiga fàbrica d’argila de Medinyà. Després pararem a un afluent del riu Terri per a agafar força i pujar fins a l’Església de Sants Metges que data del segle XVII – XVIII d. C. la fortalesa del Castellum Fractum (segle IV i V d. C.) construïda sobre un poblat ibèric. Finalment, baixarem fins a l’inici de ruta 🏰.

 

La Sherpa de l’activitat serà Alba Serra, veïna de Campdorà, experimentada en la zona i que compartirà amb nosaltres aquest meravellós lloc i els secrets que amaga 🥾🤸‍♀️ .

L’excursió Castellum Fractum i els Sants Metges és una ruta circular de 9 km amb 320m de desnivell positiu i 320m desnivell negatiu. L’activitat té una durada de 4-5 hores, l’hora de finalització aproximada és a les 13:30. La durada de l’activitat inclou parades per a esmorzar, fer fotos, les explicacions i la caminada 💪.

Si vols compartir cotxe, podeu fer servir l’apartat de comentaris, poseu la informació més rellevant (punt des d’on sortiu, nombre de seients, telèfon, etc.). Compartir cotxe a part de ser més ecològic i millor per al planeta, és una manera de compartir despeses. (FreeAdventour no es pot involucrar per protecció de dades) 🚗.

Si abans de 24h de l’activitat no has rebut cap correu (comprovar la carpeta de spam) contacta amb nosaltres 📩.

Si vols veure altres activitats en la natura pots tornar a l’inici 🔙.

Apunta’t

Reserva

Material Necessari

– Aigua gran i esmorzar (fruita, fruits secs, entrepà, etc.).

– Roba còmoda, calçat de muntanya i roba d’abrigar (la temperatura oscil·larà entre més de 0° i meyns de 15° aprox. segons les previsions).

– Capelina/paravents (recomanable, a la muntanya sempre és aconsellable portar-ne).

Creador de l’Activitat

0 Comments